Постоянно променящата се сфера на информационните технологии направи ИТ специалистите незаменими за почти всяка индустрия. В последната година обаче настъпи изненадваща промяна - спад в търсенето и замразяване на наемането на служители в големите ИТ компании. Технологичните гиганти с представителства в България, доскоро жадно търсещи таланти в областта на ИТ, сега замразяват наемането, което кара амбициозните млади специалисти да се замислят накъде да поемат. Кариерните форуми може да се окажат отговорът на въпроса за намиране на работа в тази област. Тези събития се оказват солиден мост между работодателите, които действително търсят кадри в сектора, и активно търсещите нови хоризонти.

Дни на кариерата – ИТ, Комуникации и Аутсорсинг е кариерно събитие, което се организира с цел да свърже студенти и професионалисти с малко или повече опит с представители на компании, развиващи дейността си в областта на информационните технологии, телекомуникациите и аутсорсинга. Това, което прави събитието особено привлекателно, е, че в него участват компании с отворени работни позиции и го превръща в идеална платформа за търсещите работа да проучат множество възможности на едно място.

Тези изложения са отлична възможност да се запознаете с активните работодатели, да научите повече за отворените работни или стажантски позиции, да се ориентирате на пазара, да разберете от първо лице за фирмената култура на компаниите изложители и да предоставите своята автобиография на тези, които ви се харесат.

Топ работодателите в бранша, които наемат нови служители, си дават среща с най-подготвените посетители. Дни на кариерата: ИТ, комуникации и аутсорсинг е единственото място за junior-и, на което действително могат да си намерят нова работа. Срещнете се с компаниите, които наемат млади специалисти в трудния напоследък ИТ пазар.

Програма:

·     София - 14 октомври 2023 - Хотел „Маринела“, от 10:00 до 18:00 часа

·     Габрово - 19 октомври 2023 - Технически университет, от 10:00 до 14:00 часа

·     Пловдив - 21 октомври 2023 - Пловдивски Панаир, Конгресен Център, от 10:00 до 16:00 часа

·     Варна - 21 октомври 2023 - Хотел-галерия „Графит“, от 10:00 до 16:00 часа

Посещаването на Дни на кариерата – ИТ, Комуникации и Аутсорсинг 2023 може да бъде много полезно за студенти, професионалисти и всеки, който търси възможности за кариера в сферата на информационните технологии, телекомуникациите и аутсорсинга.

Какво ще е различното на събитието тази година?

-     Събитието е вече в събота, за да отвори врати и за работещите в София, Пловдив и Варна, за които посещение в работен ден е доста по-трудно.

-     Уникални кариерни възможности ще се разкрият за тези, които посетят Софийското издание на Дни на Кариерата – ИТ, Комуникации и Аутсорсинг – на 14 октомври в хотел Маринела. За първи път, не само за кариерното събитие, но и за страната ни, представители на 11 японски компании ще се срещнат с кандидати за стаж и работа в рамките на специален кът на японската икономика и конференция Bulgarian – Japanese Tech Job Fair & Forum 2023. В него ще вземат участие фирми със седалища в Япония, Европа и България, като повечето от тях нямат представителство у нас.

-     Паралелно с изложението в съседна зала ще се проведе конференция, в рамките на която ще има кратки представяния на японските компании, както и дискусии на теми като „Особености на японската работна култура“ и „Как да започнеш работа за японска компания?“.

-     За финал ще се проведе състезание по програмиране. Желаещите да се включат трябва да се регистрират тук! А победителят ще спечели награда от JobTiger - двупосочен билет до Япония.

В софийското издание на Дни на кариерата - ИТ, Комуникации и Аутсорсинг 2023 ще се представят 41 компании, а участниците за страната са 64. Следете сайта на събитието, където е поместена информация за компаниите участници.

Не е нужно да подготвяте хартиени екземпляри на своята автобиография или да печатите визитки – и тази година JobTiger си партнира със ScanFactor, за да улесни максимално търсещите работа и да им даде възможност да представят себе си пред представители на водещи компании посредством QR код. Създайте бързо свой професионален профил тук.

Напомняме, че Дни на кариерата – ИТ, Комуникации и аутсорсинг е с вход свободен за посетители, но е необходима предварителна регистрация.

За регистрация, както и за подробности за програмата, изложителите на форума и други детайли за провеждането му – посетете https://careerdays.bg/bg/it-careerdays

Събитието се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger.

Златен спонсор на събитието е ABA – Work in Austria. Бронзови спонсори на събитието: Strypes, Siemens, interop.io